Ritmul vioi și implicarea urzitorilor ne duce mai departe spre semne pe care să le putem transpune. Și nu ne oprim aici. Urzelile sunt plimbate prin aerul rece de munte, lângă briza mării, prin agitația orașelor, pe roți de skateboard și sub umbra rece a nucului din grădină.
Cu ulcica bunicii pe piept te simți din nou copilul ce tânjește după laptele pe care bunica îl aduce dimineața. Cu Doina hărnicuță apari pe neașteptate în curtea de la țară nerăbdător să faci și tu puțină treabă. Sau, cel puțin, așa e pentru noi.
Totul imprimat în culori calde și sincere, asemenea mâinilor bunicii printre firele de ață prinse în andrele ruginite în capăt. Am pus și patria pe straie și ursul secerător ce-și perindă vestuța și hărnicia prin lanurile aurii de grâu.
Prin Urzeală tradiția e pusă pe umerașe ca mai apoi să fie purtată pe umeri de oameni mândri. Comunitatea Urzeală Team a crescut cu tradiția strămoșească într-un colț de suflet. Trăiesc în spațiul urban al sportului aventuros din stradă și au avut curajul să integreze și însemnele noastre printre urmele lăsate de role sau de frânele bicicletelor sau printre desenele întinse pe metri întregi de cărămidă.
Urzeală înseamnă, de fapt, straie de oraș înfrumusețate cu motive inspirate din folclor, straie lucrate românește. Iar pentru ca temelia noastră să crească frumos și să putem duce mai departe cultura românească, urzitorii trebuie să le poarte cu mândrie și respect.
Urzim ca să nu uităm cine suntem și cum am ajuns aici. Urzim de dragul tradiției, al neamului și-al portului românesc. Și cum de-a lungul timpului ni s-au alăturat tot mai mulți oameni, noi le mulțumim și sperăm să mergem tot înainte. Împreună.
Uite de ce urzim noi. Voi de ce urziți? Așteptăm povești, poze și idei pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..