logourz
simbol rosu NOUTATI     simbol negru PROMOTII     simbol negru CONTACT
Facebook Urzeala Instagram Urzeala Twitter Urzeala Pinterest Urzeala Whatsapp Urzeala   Cart
logourz
Colectia noastra de anul acesta, Fire de Folclor, este o colectie capsula; prezinta haine simple, functionale si fara varsta care pot fi purtate cu orice ocazie.
Ele pot fi si transmise din generatie in generatie, prin faptul ca tinutele sunt timeless si foarte usor de imbinat intre ele sau cu alte piese din garderoba oricui pentru diverse evenimente sau momente ale vietii si ale zilei.
De asemenea, colectia FdF reprezinta o concentrare a atentiei catre generatia parintilor si a bunicilor, a povestilor si povetelor lor, traduse in cazul nostru in hainele pe care le propunem, dar, nu numai in felul in care arata ci si prin grija, atitudindea si felul in care le purtam.
Am urmarit, in paralel, o evolutie a tiparelor pentru haine, in ceea ce priveste lungimea pieselor, lejeritatea si cambrarea lor.
Astfel, Urzeala incearca sa aduca impreuna 4 generatii si un spatiu de comunicare, ce face posibil folosind pretextul hainelor, o reinnodare sau o intarire a legaturii intre noi. De aici numele Fire de Folclor, caci intre acest demers si rezultatul lui ne leaga, intre generatii prin fire invizbile de traditie si folclor.
Conceptele care ne inspira pentru lucrurile pe care le facem sunt minimalismul functional si moda pe principii etice (in acest sens folosim doar resurse locale, cu exceptia productiei materialelor, unde intampinam dificultati in a gasi producatori pentru toate tipurile de tesaturi de care avem nevoie). La acestea, se adauga inspiratia oferita de culturala traditionala si elementele vizuale folclorice.
Pentru aceasta colectie am dat mare atentie felului in care erau purtate hainele, ce rost aveau ele, cum se comporta in timpul miscarii si cum se comporta in timp materialele si ne-am concentrat mai putin asupra decoratiunilor grafice, desi si acestea sunt prezente, ca o marca distinctiva a unui concept intergenerational.
Colectia noastra cuprinde 8 tinute pe 4 categorii de varsta:
- bunici
- parinti
- adolescenti
- copii
Fiecare tinuta are in componenta piese care pot fi purtate, dupa cum spuneam, atat separat cat si in combinatie cu alte piese din prezentare sau oricare altele din garderoba.
- camasi/bluze albe din panza de bumbac, declinate dupa tiparele si functionalitate camasilor/bluzelor traditionale, dar si cu detalii moderne si insertii subtile de elemente traditionale sau identitare (de exemplu ultimii 3 nasturi tricolori)
- pantaloni si fuste din tricot negru sau stofa - cu tipare si din materiale care imbina elemente de lejeritate sportiva cu cele de smart-casual
- veste din stofa sau tricot care sunt inspirate fie de paltoane, sumane sau de ilice/pieptare, dar, readaptand proportiile, tiparele si lungimile la ritmul de viata si nevoile actuale
Unele dintre piese sunt decorate cu printuri originale Urzeala.
Tinutele pot fi fi accesorizate cu traiste din panza printate.
Am folosit la realizarea colectiei materiale din fibre naturale intrucat acest lucru e important pentru lungimea de viata a hainelor, dar, si pentru confortul celor care le poarta.
Am inclus, in premiera pentru noi, pe langa tricotul din bumbac, stofe si panze de bumbac, pastrand insa stilul inspirat si adaptat unei vieti urbane.
ISV_0176.jpg
ISV 0124
ISV 0134
ISV 0166
ISV 0172
ISV 0176
ISV 0179
ISV 0182
ISV 0189
ISV 0190
ISV 0191
ISV 0192
ISV 0193
ISV 9677
ISV 9680
ISV 9690
ISV 9693
ISV 9701
ISV 9710
cart

Publish modules to the "offcanvas" position.